Ugrás a tartalomra

Nyuszi járt a kórházban

Honvédek és civilek a kórházban.
Két kislány is saját készítésű ajándékkal várta a húsvéti nyuszi érkezését a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház Gyermekosztályán nagypénteken, amit a nyuszit kísérő honvédek meghatottan fogadtak.

Hatalmas dobozokkal és rengeteg táskával érkeztek nagypénteken délelőtt a Magyar Honvédség Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred katonái a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházba, hogy megajándékozzák azokat az osztályokon tartózkodó gyerekeket, akik kénytelenek itt tölteni a húsvéti ünnepeket. A honvédek nem érkeztek egyedül, segítségeik, a Gróf Széchenyi István Férfi Klub és társszervezetük a Női Klub is rengeteg ajándékot hoztak. 

"Ők igazi harcosok az a kitartás amit rajtuk látunk példamutató. Nekünk pedig kötelességünk hogy segítséget nyújtsunk. Ez nem döntés kérdése hanem kötelesség"- mondta Vida Ádám honvéd zászlós, az esemény szervezője.

Az osztályokon nagy örömmel fogadták a kis betegek a kosárral érkező kedves nyuszit és népes kísérőtáborát, akiket egy vagány kis honvéd vezetett. A gyűjtés olyan jól sikerült, hogy bár minden gyerek rengeteg ajándékot kapott, bőven maradt még a dobozokban. A csapat így átvonult a kórházzal szemközti gyermekvédelmi intézménybe, ahol szintén rengeteg gyereknek tudtak örömöt szerezni.

Szöveg: Pozsgai Kitti