Ugrás a tartalomra

Teljesen felújított lakásokkal várja a győri kórház az új munkatársakat

Dömötörné Tóth Lenkével, a nővérszálló gondnokával beszélgettünk.

 

Frissen felújított, teljesen bútorozott, részben konyhai gépekkel is felszerelt önálló lakásokkal várja a Petz Aladár Egyetemi Kórház az új munkatársakat, hogy ezzel nyújtson kezdeti segítséget. Dömötörné Tóth Lenkével, a nővérszálló gondnokával beszélgettünk.

Néhány perc sétára a kórháztól két külön épületben is vannak saját tulajdonú lakásai a győri kórháznak, melyeket igencsak kedvező feltételekkel bérelhetnek a dolgozók.
- Két nővérszállója van a kórháznak. Az egyik a Szent Imre út 60. szám alatt található. Az a háromemeletes épület külső felújításon esett át 2018-ban, a belső felújítás várat magára- kezdi Dömötörné Tóth Lenke, a nővérszálló gondnoka. - A Szent Imre úton 63 lakás van, két szobához közös vizesblokk és konyha tartozik. Van közös társalgó, ahova ki tudnak ülni beszélgetni. Akik ott laknak, szeretik ezt a közösségi létet. Aki teljesen különálló, önálló lakásra vágyik, az Ifjúság körúton, a tízemeletes nővérszállóban kéri inkább az elhelyezést.

A Szent Imre úti nővérszálló szinte folyamatosan telt házzal üzemel, az Ifjúság körúton, az Adyvárosi tó partján vannak még szabad lakások.
- Ebben az épületben 120 lakás van, 80 darab kis garzon és negyven darab másfél szobás főzőfülkés lakás, most tartunk a hatodik emelet feltöltésénél, folyamatosan érkeznek be az igények.

A nővérszállókon jellemzően kórházi dolgozók laknak, de vannak „külsős” lakók is, férjek, feleségek, élettársak, gyermekek.

- Az igénylő nyomtatványt minden esetben a kérelmező tölti ki, amelyik osztályon dolgozik, ott az osztályvezető leigazolja, és az ápolási igazgató titkárságán kell leadnia. A bizottság tagjai Dr. Jávor László főigazgató, Komonszky Krisztina gazdasági igazgató és Csordás Adrienn ápolási igazgató, az ő aláírásukkal lehet elfogadottnak tekinteni a kérelmet. Az elbírált kérelmeket kapom meg, felveszem a kapcsolatot az igénylővel, megmutatjuk, hogy mi az, amit tudunk adni, és ha elfogadja, akkor a jogi osztályon keresztül kötjük meg a szerződést.

Mindkét nővérszálló nagyon jó elhelyezkedésű. A közelben, gyakorlatilag mindkét épülettől egy karnyújtásnyira van a Győr Pláza, számos kisebb-nagyobb élelmiszerbolt, étterem, kávézó, parkok, tópart és természetesen a kórház. Gyalogosan mindkét nővérszállótól 2-3 percre van a munkahely.

- Az Ifjúság körúton, ha valaki egy kis komplett garzont egyedül bérel, a lakásbérlet jelen pillanatban egy kórházi dolgozónak 57250 forint, ami mindent tartalmaz, a rezsi is benne van ebben az összegben. Internetnet és a tévé előfizetést önállóan intézi a bérlő. Két szolgáltatóval is tud szerződést kötni, be van kábelezve az egész ház, ráadásul mindkét szolgáltatónak van irodája a Plázában. A másfél szobás lakást ritkán bérli valaki egyedül, de ha így van, akkor annak 91600 forint a díja havonta. A Szent Imre úton, ha egyedül bérel valaki lakrészt, 45 800 forint a havi díj. Amikor valaki bérlőtárssal lakik a szobában, akkor már a bérleti díj is módosul.

Ezek a díjak a kórházi dolgozókra vonatkoznak, a külsős lakók (a családtagok is) valamivel magasabb bérleti díjat fizetnek, illetve részükről szükséges két havi kaució és munkáltatói igazolás is, nekik külön kérvényt kell beadniuk. Az Ifjúság körúton két évre lehet szerződést kötni, ami hosszabbítható, a Szent Imre úton határozatlan bérleti szerződéseket kötnek. Akik a közelből igényelnek lakást, a próbaidő leteltéig várniuk kell a költözéssel, de a messzebbről érkezők esetében eltekintenek ettől, azonnal beköltözhetnek.

-Ide szinte csak függönyt kell hozni a lakónak, mert minden egyéb adott. 
A kisebb lakásokban beépített hűtőszekrény, elektromos kétlapos főzőlap van, a nagyobb lakásokba a hűtőszekrényt a bérlő hozza. A lakások zuhanykabinosak, beépített gardrób, ágyak, asztal, székek, várják az ide költöző új munkatársakat. Közös mosókonyha áll rendelkezésre a lakók számára. És ami nagyon lényeges egy ilyen épületnél, az egész épületben kiépített tűzjelző rendszer.Alakítottunk ki vendégszobákat is a kórházban ápolt betegek hozzátartozóinak, akik a kórházon keresztül igényelhetnek itt elhelyezést.

A lépcsőház, a lift is új, van közös mosókonyha, a közelben lehet parkolni is. Kávégép és üdítő automata is van az aulában, ahol rengeteg csoda szép növényt is nevel Dömötörné Tóth Lenke, a nővérszálló gondnoka, hogy igazán otthonos, kellemes környezetet teremtsen az ide költöző munkatársaknak.

  • Kilátás a tóra
    Kilátás a tóra
  • Felújított fürdő
    Felújított fürdő
  • Vendégszoba a hozzátartozóknak
    Vendégszoba a hozzátartozóknak
  • Teljesen bebútorozott konyha
    Teljesen bebútorozott konyha