Petz Aladár Megyei Oktató Kórház - Győr

TIOP 2.2.2

 

 

A pályázat címe:
Pályázat a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Perinatális Intenzív Centrumának műszaki fejlesztésére

A pályázat azonosító száma:
TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0004

A projekt időtartama:
2011.10.01-2013.03.31.

A támogatás összege:
215 961 660 Ft

A támogatás intenzitása:
90 %

Projekt leírása:

A projekt közvetlen célja a 2012 III. negyedévben átadandó új PIC orvos- technológiai és informatikai eszközeinek fejlesztése, az elavult eszközpark cseréje az elvárásoknak megfelelő korszerű, hi-tech terápiás és diagnosztikai eszközökre.
Ennek eredménye az eszközpark életkorának jelentős csökkenése, a gyógyításban eddig nem használt, az életben maradási esélyeket növelő eljárások (NO lélegeztetés) elérhetősége. Az orvosi berendezésekből nyert adatok on line direkt digitális rögzítése növeli az ellátás biztonságát, az azonnali reagálási képesség növelésével. Az elektronikus napi lázlap lehetőséget nyújt a pontosabb állapotértékelésre, a terápia finomabb beállítására. A részletes adatok és trendek utólagos kényelmes feldolgozása növeli az orvos döntéshozó képességét. Az egységes felületen megjelenő kórtörténet könnyíti az adminisztrációt, csökkenti a redundanciát.
A pontos gyógyszerelés követhetősége csökkenti a gyógyszertévesztés arányát. A laboratóriumi és képi eredmények elérhetősége növeli a kezelőorvos biztonságát, hatékonyságát. Betegre vetítetten követhetőek a protokollok, a tényleges költségek, a kontrolling valid, elemezhető adatokhoz jut.
Hosszabb távú célként a korszerűbb eljárások használatának meg kell jelennie a gyógyítás eredményeiben is. Növekszik a jobb minőségű és hatékonyabb lélegeztetés aránya, ezzel csökkenhet a lélegeztetés és az ápolás ideje. Csökkenhet a szövődmények aránya, egészében nő a betegek életben maradásának aránya, a maradandó károsodások száma.
Az információs rendszer fejlesztése megteremti az adatvédelmi törvénynek való megfelelés feltételeit. A tudományos kutatáshoz lehetővé válik az adatok későbbi feldolgozása, ennek révén nemcsak tudományos eredmények születnek, de a munkánk hatása jobban mérhető, visszacsatolható a gyógyításra, a protokollok, eljárások fejlesztésére. Az intézményközi elektronikus adatkapcsolat lehetősége, a telemedicina használata a szakmai konzultációk lehetősége a beteg mozgatását képes helyettesíteni.

Kedvezményezett neve és elérhetõsége:

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház
9024 Győr, Vasvári P. u. 2-4
Telefon: 96/418-244
E-mail: info@petz.gyor.hu
Web: http://www.petz.gyor.hu

 

Irányító Hatósság neve és elérhetõsége:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága,
1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.,
Telefon: 06 40 638-638,
E-mail: nfu@nfu.gov.hu
Web: http://www.nfu.hu

Közremûködõ szervezet neve és elérhetõsége:

ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft,
1134 Budapest, Váci u. 45. "C" épület,
Telefon: (1) 273-4250
E -mail: eutamogatas@esza.hu
Web: http://www.esza.hu

 

 

Szállítási szerződés a Perinatális Intenzív Centrum és Intenzív Neonatológiai Osztály fejlesztésére, továbbá a garanciális időszakot követően 5 évig teljes körű szerviz szolgáltatás ellátására

 

Szállítási szerződés: Neonatológiai információs rendzser NIS és illesztett orvosi gép  műszerek beszerzése tárgyában

 

Tájékoztató szerződés teljesítéséről