Petz Aladár Megyei Oktató Kórház - Győr

Patológia

 

Patológiai Osztály

osztályvezető főorvos:
Dr. Kránitz Noémi

Cím: 9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4., "D" épület
Telefon: 96/507-900/5643 mellék
Fax: 96/418-244/1661 mellék
E-mail: pathol@petz.gyor.hu

A Patológiai Osztály szövettani és citológiai minták kórismézésével a kórház diagnosztikai tevékenységében meghatározó szerepet tölt be.
Az osztályon végzik a műtéti beavatkozások és a diagnosztikus célból végzett mintavételek során nyert szövetek feldolgozását és mikroszkópos elemzését, valamint a különböző testtájékokról, vérből, ill. testnedvekből származó citológiai kenetek vizsgálatát.
A vizsgálat eredménye döntő a terápiás beavatkozás kiválasztása szempontjából, ezáltal kiemelkedő jelentőségű betegeink számára.
A osztály orvosai járó beteg rendelés formájában a tapintható tumor gyanús elváltozásokból vékonytű-punkcióval citológiai kenetet nyernek, mely gyakran rövid idő alatt biztos diagnózist eredményez és hozzájárul a további célzott beavatkozásokhoz. A fentieken túlmenően a Patológiai osztály feladatai közé tartozik a törvény által meghatározott keretek között a kórboncolások elvégzése, amely a kórház minőségbiztosításának és a rezidens-szakorvosképzésnek nélkülözhetetlen részét képezi.
A Patológiai Osztály egyik részlegében, a molekuláris diagnosztikai laboratóriumban, a trombózisra hajlamosító egyes genetikai elváltozások (génmutációk) kimutatását végezzük, klinikai indikáció alapján.

 

Pathológiai osztály telefonszámai:

 

Szövettani/citológiai minta kikérése:

 

Az osztály alapítványa:
Cytológia a Tüdőrák Korai Kórismézéséért Alapítvány
Adószám: 18536034-1-08
Bankszámlaszám: 10200249-33020024