Petz Aladár Megyei Oktató Kórház - Győr

Parkolás

 

 

A kórház területén kívül:

A kórházba érkező betegek és hozzátaztozóik számára kijelölt, ingyenes parkolóhelyek a Vasvári Pál út 2-4., "A" épület előtti részen vannak.

 

A kórház területén belül:

Intézményünk területén belül kizárólag parkolási engedéllyel rendelkezők várakozhatnak, de természetesen lehetőséget biztosítunk arra, hogy az osztályra- vagy hazaszállításakor, az Önt szállító személygépkocsi behajthasson az épület bejáratához. Kérjük azonban, hogy gépkocsival minél előbb szíveskedjenek elhagyni az intézmény területét a mentőforgalom zavartalansága érdekében.

 
 A telephelyre történő behajtás általános szabályai
 
A telephelyterületére gépjárművel térítés ellenében lehet behajtani, kivéve mentők, betegszállítók, hatóságok, temetkezés, mozgássérült kártyával rendelkezők, kórházi gépkocsik és a javítási, karbantartási feladatokat ellátó cégek, áruszállítók.  Gépjárművel kizárólag az hajthat be, aki elfogadja és betartja a jelen szabályozás előírásait, a közlekedési rendet, a területi szabályozást, magatartása, viselkedése megfelel az általános normáknak, jelenléte, cselekedete nem irányul az intézményben folyó tevékenység megzavarására, és nem áll korábbi jogsértő magatartása miatt korlátozás alatt. Az intézmény területére való behajtás a járművezető saját felelősségére történik.
 
Be- és kilépési pontok
 
Magyar úti bejárat (Magyar út, nyugati oldal):   1. számú kapu, napi 24 órában üzemel
 
 
 
Belépőszelvény vásárlása
 
A telephelyre belépőszelvény (jegy) váltásával lehet behajtani. Behajtáskor a sorompókhoz telepített jegykiadó automatából belépőszelvényt kell kivenni.
 
 
 
 
Kihajtás előtt az „E” valamint „C3” épület elé telepített fizető automatáknál kell fizetni.  
 
 
 
 
Fizetés után a belépőjeggyel lehet távozni úgy, hogy a jegyet vonalkóddal lefelé fordítva behelyezzük a nyílásba és a sorompó automatikusan nyílik. 
Fizetés után 15 perc áll rendelkezésre az intézmény elhagyására.
 
 
 
 
 
Fizetési zónák:
Első félóra ingyenes
♦ Második félóra: 500 Ft
♦ Majd minden megkezdett félóra: 1.000,- Ft
 
A szelvény (jegy) elvesztése vagy megrongálódása esetén 5.000,- Ft pótdíjat kell fizetni. 
 
Fizetéskor kérjük vegyék figyelembe, hogy az automata jelenleg csak készpénzt fogad el. Amennyiben nem tudja bedobni a pontos összeget visszaadni csak fémpénzt tud, mely visszajáró összeg nem haladhatja meg az 1500,-Ft-ot.
 
 
 
 
Mozgássérültek
Mozgássérült kártyával rendelkezők a kártya felmutatásával ingyen parkolhatnak a területen
 
Mentők, betegszállítók, hatóságok
Mentők, betegszállítók, hatóságok (pl. katasztrófavédelem, rendőrség) valamint a temetkezési cégeket a portás kézi vezérléssel engedi be az intézmény területére.
 
Az intézmény területén érvényes vállalkozási szerződéses jogviszonyban állókra vonatkozó szabályok
Az intézmény területén eseti szerződéssel javítást, karbantartást, kivitelezést végző külső vállalkozások részére korlátozott darabszámban, a munkavégzés időtartamára térítésmentes belépőkártya adható ki. Ilyen esetekben a kártyák kiadását, visszavételét és nyilvántartását a Főmérnökség rendeli el.
 
Lopások megelőzése
A lopások megakadályozása érdekében az intézmény területére behajtó gépjármű vezetője nem tagadhatja meg, hogy a biztonsági szolgálat a gépkocsi csomagterébe betekintsen.