Petz Aladár Megyei Oktató Kórház - Győr

KEOP-5.6.0/E/15-2015-0011 projekt

 

                                                                                                              

„Energia-megtakarítást célzó egészségügyi eszközbeszerzés

a győri  Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban”

 

KEOP-5.6.0/E/15-2015-0011

 

 

 

 

 

 

Projektindító sajtóközlemény

 

 

Projektösszefoglaló:

 

Kedvezményezett neve:               Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr

Projekt címe:                                  Energia-megtakarítást célzó egészségügyi eszközbeszerzés a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban

Támogatás összege:                    168 904 920 Ft

Támogatás mértéke:                     100 % vissza nem térítendő támogatás

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a Nyugat-Dunántúl vezető térségi kórháza, négy megyében mintegy 1,3 millió lakos számára nyújt a szívsebészet kivételével mindenre kiterjedő ellátást a legmagasabb progresszivitási szinten. Ezen belül az izotópdiagnosztikai tevékenység is folyik, mai a népegészségügyi szempontból kiemelten fontos daganatos és keringési eredetű (ezen belül stroke) betegségek diagnosztikájához és kezeléséhez szükséges. A jelenleg működő 2 fejes SPECT berendezést 2000-ben helyeztük üzembe, szakmailag már elavult, műszakilag is korszerűtlen, energia felhasználási szempontból sem felel meg a jelen igényeknek. A kor színvonalán ma már hozzátartozik a SPECT vizsgálathoz a CT-vel történő kiegészítés, ami az izotópdúsulást a pontos anatómiai struktúrákhoz tudja kötni.

A projekt keretében az elavult berendezésünket egy SPECT/CT berendezésre szeretnénk cserélni, ami jelentősen hozzájárulhat a klinikai tevékenység színvonalának emeléséhez, ezzel a betegek gyógyulási esélyét, a hasznos élettartamot növeli.

A Környezet és Energia Operatív Program elveinek megfelelően a korszerűbb berendezés egyúttal a fajlagos energiafelhasználás csökkentése révén energiagazdálkodási szempontból is javítja a kórház gazdálkodását, a környezeti egyensúlyt.

 

Projekt időtartama:                     2015. augusztus 01. – 2015. december 31.

Projekt azonosító száma:            KEOP-5.6.0/E/15-2015-0011

Támogató:                                   Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (1011 Budapest, Fő utca 44-50.), Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatósága

 

 

 

Projektzáró sajtóközlemény

 

 

Fotódokumentáció