Petz Aladár Megyei Oktató Kórház - Győr

Szent Imre úti nővérszálló épületenergetikai fejlesztése - KEHOP-5.2.10-16-2016-00116

 

 

Szent Imre úti nővérszálló épületenergetikai fejlesztése

KEHOP-5.2.10-16-2016-00116

 

a kedvezményezett neve:                                           Petz Aladár Megyei Oktató Kórház,Győr

projekt címe:                                                             Szent Imre úti nővérszálló épületenergetikai fejlesztése

a szerződött támogatás összege:                                 107 086 250 Ft

Támogatás mértéke:                                               100 % vissza nem térítendő támogatás

a projekt összköltsége:                                               107 086 250 Ft

 

a projekt tartalmának bemutatása:                                  

A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében történt beruházások előtti utolsó nagy fejlesztési projektje 1984-ben fejeződött be, ekkor épült meg az „A-B” épületegyüttes, amelyben a teljes diagnosztika, műtő, valamint hotelrészek találhatók.

Ebben a fejlesztésben, akkor szerepelt a honvédség 300 ágyas 6. számú Katonai Kórházának megépítése is, ami egy épületben helyezkedett el, majd 1996-ban átkerült a Honvéd Kórház megszűnésével a Megyei Kórház állományába. Ekkor került felépítésre Szent Imre úti 60. szám alatt található nővérszálló, ami jelenleg is Állami Vagyonkezelésben van, de a kórház használatában. Ez a orvos-nővérszálló biztosítja többek között a közel 2 100 fő dolgozót foglalkoztató kórház dolgozóinak szükséges elhelyezését rövid-hosszabb időtartamban. Megléte és működése nem nélkülözhető a kórház számára. A Szent Imre úti 60. szám alatt található épület a 40 évvel ezelőtti hő-technikai szabványoknak megfelelően épült, mind a falazat, mind a nyílászárók hő átbocsátása magas. Ezáltal az épület fűtése indokolatlanul magas hőmennyiséget emészt fel, ami egyrészt a kórház kiadásait emeli meg, másrészt jelentős terhet ró a környezetre. Jelen projekt keretében az épület külső hőszigetelését, valamint nyílászáróit tervezzük megújítani, ezáltal jelentősen csökkentve a primer energiafelhasználását. Emellett megújuló energiát hasznosító rendszert tervezünk az épületre, napkollektoros melegvíz rendszert tervezünk kiépíteni, amivel csökkenteni tudjuk az épületek melegvíz felhasználását. Nem mellékesen a külső megújulása jelentősen javítja a terület építési környezetét, a városképbe illeszkedő felületek és színek kialakításával. A korszerűbb épületben elszállásolt dolgozóinkra gyakorolt kedvező hatása révén, nem elhanyagolható a fejlesztés munkahelyi illetve társadalmi hatása sem.

 

a projekt tervezett befejezési dátuma :                             2018. március 31.

 

projekt azonosító száma:                                                 KEHOP-5.2.10-16-2016-00116

 

Támogató:                                        Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programok Irányító Hatósága (1134 Budapest, Váci út 45.)

 

 

Fotódokumentáció