Petz Aladár Megyei Oktató Kórház - Győr

Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály

 

Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály

Osztályvezető: Dr. Gartner Béla

 

Elérhetőségek:

Cím: 9024 Győr, Vasvári Pál út 2-4. B épület, 1. emelet

Telefon: +36-96/507-966

Fax: +36-96/507-902

 

Bejelentkezés:

Telefon: +36-96/507-950 mellék: 5521

 

Az osztály részlegei:

Központi Intenzív Terápiás Osztály

Központi Aneszteziológia

 

Az osztály szakambulanciái:

Aneszteziológiai Szakambulancia

Intenzív Szakambulancia

 

Az osztály fő specialitása:

 Az osztály az aneszteziológiai tevékenység keretében műtéti érzéstelenítést biztosít minden a kórházban műtétre kerülő beteg számára.

Sokféle általános anesztéziát (altatást), és regionális érzéstelenítést (egy-egy testtájék érzéstelenítése) végzünk, hiszen a különböző betegeken végzett különböző típusú műtétek különböző – sokszor nagyon speciális – érzéstelenítési eljárást igényelnek.

A tervezett műtétre váró betegek műtéti előkészítése az aneszteziológiai ambulancián történik. Itt a betegek állapota, esetleges kísérőbetegségei és a tervezett műtét ismeretében mindig az egyes beteg és műtéte számára legmegfelelőbb anesztéziát ajánljuk betegeinknek.

A Központi Intenzív Terápiás Osztályon folyik az életfontos működéseikben (vérkeringés, légzés, veseműködés, agyműködés) károsodott, vagy súlyosan fenyegetett betegek gyógyítása.

Bármelyik osztályon kezelt betegség súlyosbodása, vagy szövődmény fellépte vezethet az életfontos szervi működések károsodásához.

Az intenzív osztályos kezelés az alapbetegség kezelése mellett a károsodott szervi működések támogatásával, vagy helyettesítésével (gyógyszeres keringéstámogatás, gépi lélegeztetés, művesekezelés stb.) biztosít lehetőséget (időt) a betegek gyógyulásához.

 

Orvosképzés, továbbképzések:

Osztályunk mind a szakorvosképzésben, mind az ápolónőképzésben akkreditált képzőhely. Saját szakorvosjelöltjeink mellett számos klinikai szakma szakorvosjelöltjei töltik nálunk gyakorlatukat.

 

Az osztály önálló alapítványa:

Alapítvány a Győri Aneszteziológia és Intenzív Betegellátás Javára

9024 Győr, Vasvári Pál u. 2-4.

Számlaszám: 10103379-50356100-01000003

Adószám: 18538940-1-08